Travel bioteknologidag ved UiB !

I morgen, torsdag, vil statsråd Tora Asland, gjeste UiB og snakke om regjeringens nasjonale strategi for bioteknologi. ”Den nasjonale strategien for bioteknologi vil stake ut en retning for den offentlige innsatsen. Det vi legger inn av innsats i dag, vil ha implikasjoner for samfunn og næringsliv i 10-20 år framover”, skriver departementet.  Statsråden ser for seg at bioteknologi vil gripe inn i en rekke samfunnsområder og forskningsfelt: landbruk, havbruk, helse og industri.  Det er lite tvil om at bioteknologi vil bli svært viktig som forskningsfelt i årene fremover med vesentlig betydning for industri og næringsliv. Kina har utpekt bioteknologi som ett av 4 satsningsområder de nærmeste årene.  Konsernsjef Olav Hellebø i biotekyndlingen Clavis Pharma uttalte at ” biotek er den nye oljen !” etter å ha inngått en milliard avtale med amerikanske Clovis. UiB har rekke sterke miljøer som sammen kan bygge et betydelig bioteknologi – i tråd med det statsråden ønsker seg; vi gleder oss til å få vist henne vårt potensial når hun gjester oss torsdag denne uken.

Samme dag inntar ledelsen i Oslo Cancer Cluster (OCC) vestlandshovedstaden.  OCC har med seg en tidligere topp-politiker i sin delegasjon: tidl utenriksminister Thorvald Stoltenberg. Kreftforskere ved UiB – dvs Mat Nat og Med Odont –  vil orientere om UiB’s potensial som sentral aktør i moderne kreftforskning.  OCC er en forsknings- og industriklynge innen bioteknologi med fokus på kreftbehandling og diagnostikk og har status som Norwegian Centres of Expertise (NCE). I 2008 ble OCC kåret til en av de 20 beste bioteknologiklyngene i verden og den enste i Europa. Målet for dette møtet er at UiB skal ble medlem i denne forsknings- og industriklyngen.

En kommentar til “Travel bioteknologidag ved UiB !”

  1. Jostein Dahle Svarer:

    Det er lurt av UiB å bli med i OCC i stedet for å starte sin egen klynge.

Skriv et svar

Alle synspunkter som kommer til utrykk i denne bloggen tilhører forfatteren eller den enkelte kommentator, og er ikke utrykk for Universitetet i Bergens offisielle holdning eller politikk med mindre dette er spesielt anmerket.