Travel bioteknologidag ved UiB !

I morgen, torsdag, vil statsr√•d Tora Asland, gjeste UiB og snakke om regjeringens nasjonale strategi for bioteknologi. ‚ÄĚDen nasjonale strategien for bioteknologi vil stake ut en retning for den offentlige innsatsen. Det vi legger inn av innsats i dag, vil ha implikasjoner for samfunn og n√¶ringsliv i 10-20 √•r framover‚ÄĚ, skriver departementet. ¬†Statsr√•den ser for seg at bioteknologi vil gripe inn i en rekke samfunnsomr√•der og forskningsfelt: landbruk, havbruk, helse og industri. ¬†Det er lite tvil om at bioteknologi vil bli sv√¶rt viktig som forskningsfelt i √•rene fremover med vesentlig betydning for industri og n√¶ringsliv. Kina har utpekt bioteknologi som ett av 4 satsningsomr√•der de n√¶rmeste √•rene. ¬†Konsernsjef Olav Helleb√ł i biotekyndlingen Clavis Pharma uttalte at ‚ÄĚ biotek er den nye oljen !‚ÄĚ etter √• ha inng√•tt en milliard avtale med amerikanske Clovis. UiB har rekke sterke milj√łer som sammen kan bygge et betydelig bioteknologi ‚Äď i tr√•d med det statsr√•den √łnsker seg; vi gleder oss til √• f√• vist henne v√•rt potensial n√•r hun gjester oss torsdag denne uken.

Samme dag inntar ledelsen i Oslo Cancer Cluster (OCC) vestlandshovedstaden.¬† OCC har med seg en tidligere topp-politiker i sin delegasjon: tidl utenriksminister Thorvald Stoltenberg.¬†Kreftforskere ved UiB ‚Äď dvs Mat Nat og Med Odont – ¬†vil orientere om UiB‚Äôs potensial som sentral akt√łr i moderne kreftforskning. ¬†OCC er en forsknings- og industriklynge innen bioteknologi med fokus p√• kreftbehandling og diagnostikk og har status som Norwegian Centres of Expertise (NCE). I 2008 ble OCC k√•ret til en av de 20 beste bioteknologiklyngene i verden og den enste i Europa. M√•let for dette m√łtet er at UiB skal ble medlem i denne forsknings- og industriklyngen.

En kommentar til “Travel bioteknologidag ved UiB !”

  1. Jostein Dahle Svarer:

    Det er lurt av UiB å bli med i OCC i stedet for å starte sin egen klynge.

Skriv et svar

Alle synspunkter som kommer til utrykk i denne bloggen tilhører forfatteren eller den enkelte kommentator, og er ikke utrykk for Universitetet i Bergens offisielle holdning eller politikk med mindre dette er spesielt anmerket.