Dyrk livet gjennom kunnskap !

Grieghallen var rammen for fakultetets studiestart den 16. august

Nye studenter ble √łnsket velkommen i Bergens storstue Grieghallen

Dette var oppfordringen til fakultetets nye studenter som var m√łtt fram til studiestart i Grieghallen den 16 august.

I min velkomst til studentene understreket jeg at realfagsstudier b√•de er en dannelsesreise og gir solid kompetanse for √• m√łte sentrale utfordringer menneskeheten st√•r overfor. Direkt√łren ved The Earth Institute i New York, Jeffrey Sachs, og p√•driver for FNs millenniumsm√•l, har formulert denne forpliktelsen tydelig:

‚Ä̂Ķwe must bring global scientific expertise to the service of global solving‚ÄĚ.

¬†Rundt 650 fikk tilbud om studieplass ved fakultetet tidligere i sommer; av disse har ca. 600 m√łtt. ¬†Dette er en liten √łkning sammenlignet med forrige studie√•r. Flere av studentene har ogs√• gode forkunnskaper innen de teoritunge realfagene.

Studentene som har valgt oss som l√¶rested har gitt oss en betrodd oppgave ‚Äď denne skal vi innfri ved √• tilby undervisning av h√ły kvalitet! Velkommen til nytt studie√•r til studenter og ansatte.