30% flere årsenheter enn basisfinansierte studieplasser i 2009

I 2009 hadde fakultetet v√•rt dr√łyt 1100 basisfinansierte studieplasser, mens vi i virkeligheten produserte 1440 √•rsenheter; alts√• ca 30%¬†flere enn det basisfinansieringen tilsier. ¬†I tillegg er sv√¶rt mange av v√•re studier dyre ved at de krever avanserte laboratorier og¬†kostnadsintensive¬†feltarbeider.

Da statssekret√¶r Kyrre Lekve bes√łkte UiB og MNT-konferansen tidligere i √•r p√•pekte han at de √łkende ungdomskullene er svaret p√• et skrikende behov for kompetansearbeidskraft i Norge. ¬†I lys av denne utviklingen forventer myndighetene en √łkning i antall studenter p√• 30-40¬†000 i l√łpet av de n√¶rmeste 3-5 √•rene.

Dersom vi skal evne √• √łke antall studieplasser m√• vi f√łrst f√• dekket de reelle kostnader knyttet til de studier og studenter vil allerede har; deretter m√• nye studieplasser fullfinansieres fra dag √©n.¬† Det er ikke aktuelt √• redusere p√• studiekvalitet og faglig innhold for i stedet √• √łke utdanningsvolumet !

Stengt for kommentarer.